Иван Иванов: "Напоителни системи" са провеждали обществени поръчки в полза на определени фирми

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сигналите, които предадохме в МВР и ДАНС са за нарушения на предишното ръководство на "Напоителни системи". Касае се за обществени поръчки, проведени в нарушение на духа на закона и в разрез с добрите практики в полза на определени фирми, дисквалифицирани са определени участници за сметка на други, това заяви в "Денят започва" министърът на земеделието, храните и горите Иван Иванов.

Тези действия могат да доведат до източването на "Напоителни системи" и неговата декапитализация, както и да поставят под риск получаването на европейско финансиране, коментира Иванов.

Старото ръководство на дружеството е отказало да подпише писма за прекратяване на спорните обществени поръчки и затова е отстранено. Назначен е нов борд, начело с Николай Чалъков.

Нито една от спорните поръчки не е достигнала до етап на сключване на договор за финансиране с Държавен фонд "Земеделие", така че след като отношенията с избраните фирми бъдат прекратени, няма да има риск за европейското финансиране, допълни той. Средствата могат да се усвоят до края на 2025-а година, така че има време да се проведат нови обществени поръчки.

Целия разговор вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад