Иван Шишков: Ако не бяхме издали разрешение за строеж на магистрала "Струма", щяхме да се върнем 3-4 години назад

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Служебният кабинет пусна интерконектора с Гърция, всяка една от магистралите получи своето развитие, към днешна дата можем да кажем, че на магистрала "Европа" се строят всички лотове, започнало е и строителството на последния участък от магистрала "Струма"  - така в "Още от деня" Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството, отговори на обвиненията на политици, че служебният кабинет не е свършил нищо досега, както и че си превишава правомощията. 

Регионалният министър посочи, че се работи изключително активно по скоростния път от Ботевград към Видин, пуснати са 16.5 км от магистрала "Хемус".

Шишков коментира и проблема с пътен възел "Кресна", като подчерта, че този пъен възел не продопределя трасето по никакъв начин. 

"Това, което е важно - всички искаме да имаме максимално бързо решение на магистрала "Струма". Магистрала "Струма в момента има един дйстващ ОВОС, който щяхме да загубим, ако не бяхме издали разрешение за строеж. Ако този ОВОС беше изтекъл, шяхме да се върнем 3-4 години назад", поясни регионалният министър.

По думите му новото правителство трябва да вземе решение, като най-доброто е това, което издържа на екологичното законодателство и екологичните норми. 

"Точно затова не сме издавали подробни устройствени планове, нито сме издали разрешение за строеж в другия участък", каза Шишков.

Той опроверга и обвиненията за сключени тихомълком договори за милиони: "Договорите, които са сключени, те са сключеини по начина, по който са играни процедурите на търг, т.е. за целия участък. Но веднага след това е сключен анекс към този договор и анексът касае единствено и само тази част, която в момента се строи."

Регионалният министър предупреди, че ако се окаже, че проектът няма да е този, за който е договорът, ще започне нова процедура и нов ОВОС, се връщаме на темата за сроковете - 3-4 години назад.

Какво още каза Иван Шишков вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад