Иван Таков: Борис Бонев е неприемлива кандидатура

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма избран председател на Столичния общински съвет, защото подходът е грешен, а уроците от грешките не са научени, това заяви в "Още от деня" лидерът на БСП-София Иван Таков.

"За нас първи тур на разговори с кмета на София въобще не е имало и за нас този разговор трябва да се води между представените групи в Столичния общински съвет, тъй като те са тези, които избират председател на СОС, а не кметът на София."

Подчерта, че кметът на София е отделна институция и няма касателство към председателя на Столичния общински съвет.

"Ние сме предложили нашия председател. Но не е в това въпросът. За нас са важни проблемите на София, които продължават да се трупат. Няма разговор по тях. Води се единствено разговор кой ще бъде председател на Общинския съвет и се персонализират имена. И проблемът не е в личността на г-н Борис Бонев. Проблемът е в подхода", посочи Таков.

Категорично подчерта, че вече има решение на Бюрото на Националния съвет и на Градския съвет, че Борис Бонев е неприемлива кандидатура и до това решение се е стигнало заради подхода, който си е избрал. Няма да позволим решаването на проблеми в сглобката чрез София.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад