Иво Ивков: Левски е любов, отдаденост, а в случая - мисия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков даде интервю за предаването "Арена спорт", в което говори за актуалната ситуация, както и бъдещето пред клуба.

Ивков разкри, че лично той е взел решението Левски да подаде жалбата към УЕФА с искане двубоя срещу Хамрун от Лигата на конференциите да бъде преигран.

"Решението за жалбата беше лично мое, след като видях, че има нарушение на правилата. То беше подкрепено, но не поискано от хората, които решават важните неща в клуба - господин Сираков и господин Стоилов. Аз бях част именно от тази комисия, която работи по случая и то в продължение на 19 години. Председателят на комисията Педро Томас е там от 8 години и лично е споделял, че аз имам повече опит. Мотивите на УЕФА за решението бяха, че нарушението на съдията е фактическо, а не тактическо. Аз не съм съгласен с това. Искам да попитам кой, на мое място като изпълнителен директор на Левски, не би подал подобна жалба дори и да имаше минимален шанс за успех", сподели Ивков.

Той коментира още и дали очаква загубата от малтийския тим да се отрази негативно на посещаемостта на мачовете на Левски.

"Горчилката е и за феновете, и за нас. Смятам, че в дългосрочен аспект нищо няма да се промени. На прав път сме. Както се казва: "Апетитът идва с яденето". Това ни накара вече да мислим за групите, за излизане от групите. Аз обаче очаквах, че подобно нещо може да се случи, защото все пак съм играл футбол. Ако бяхме отпаднали в следващия кръг, щяхме да вземем с 300 хиляди евро повече. Откъде да знаем обаче Левски до къде щеше да стигне? Ние сме непредсказуем отбор", сподели изпълнителният директор на Левски.

Ивков разкри още и дали "Синия клуб" е щял да се раздели с дадени футболисти дори ако беше стигнал до групите на Лигата на конференциите.

"Нормално беше при добра оферта да се разделим с даден футболист дори ако бяхме продължили. Аз съм във всекидневни разговори и с господин Сираков, и с господин Стоилов. Стоилов не е треньор, който да каже "Това ми е съставът и никой не може да ми го пипа". Той милее за клуба, той е част от феновете", заяви Ивайло Ивков.

Юристът коментира още и до колко в важно хората, работещи в Левски, да носят левскарството в себе си.

"Това е задължително условие в Левски. Оттук нататък важни са уменията и честността, която показваме, както и работата, която сме готови да свършим. Само левскарството не е достатъчно. Самият аз се питам на моменти дали не бъркам, какво ще стане, аз ли ще подпиша документите за несъстоятелността. Това са трудни неща", заяви Ивков.

Изпълнителният директор на "сините" разкри и за какво го е вдъхновил клубната легенда Георги Аспарухов - Гунди.

"Гунди ме вдъхнови да взема едно важно решение, когато имах само една вечер да го направя. Случи се, когато трябваше да изберем модела на фланелката "Левски е вечен", която постигна исторически бум от маркетингова гледна точка. Продадохме около 6000-7000 фланелки, въпреки че хората знаеха, че те ще бъдат с надценка. Ретро фланелката на Гунди ни вдъхнови при избора, защото Гунди е един", сподели Иво Ивков.

Накрая той описа и с три думи какво е за него Левски: "Любов, отдаденост, а в случая - мисия"

Какво още сподели Ивайло Ивков в разговора, вижте във видеото.

Автор: Илиян Енев

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад