Изп. директор на "Лудогорец" Ангел Петричев: Шимунджа ще трябва да изгради игрови облик на отбора

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев беше специален гост в предаването "Арена спорт", в което говори за новия наставник на "орлите" Анте Шимунджа, който минути по-рано бе официално представен във Варна.

Петричев разкри, че словенецът отдавна е бил в полезрението на българския шампион и сега е дошло времето той да бъде поканен да води разградчани.

"Името на Анте Шимунджа от доста време е в нашето полезрение. Не само заради успеха му с Мура, ами защото този човек е показал, че може да бъде и архитект на един успех, какъвто е той и за Мура, и за Марибор. Ние като клуб следим подобни треньори и ето, че дойде времето да прибегнем до услугите на Анте Шимунджа", коментира Петричев.

Ангел Петричев допълни още, че Шимунджа ще има нелеката задача да изгради игрови облик, който да отговаря на нивото на българския шампион, но на първо време целта му е да донесе титлата и Купата на България.

"Основната цел е да станем шампиони на България и да спечелим Купата. Другото изключително важно нещо е, че Шимунджа ще има нелеката задача да изгради такъв игрови облик на Лудогорец, който да отговаря на нивото на клуба и да радва нашите привърженици и футболните естети в България. Мисля, че Лудогорец именно с това спечели своите почитатели, а начинът по който отборът игра в края на есенния полусезон остави доста горчив привкус у всички. Разбира се обаче, фокусът в целия клуб за момента ще бъде върху спечелването на шампионската титла", коментира Петричев.

Изпълнителният директор на "орлите" уточни, че групите на Шампионската лига също остават цел пред тима, но на първо време трябва да се работи върху игровия облик на Лудогорец.

"Групите на Шампионската лига си остават цел, но първо трябва да станем шампиони на страната си. Нека да вървим стъпка по стъпка. Първо, да станем шампиони и да работим върху игровия облик на Лудогорец, а аз не се съмнявам, че с този треньор и този отбор можем да влезем в групите на Шампионската лига. Видяхте, че през тази година ние бяхме на 10-15 минути от тази цел, но поради някаква причина тя ни се изплъзна. Групите на Шампионската лига си остават една мечта за всички нас.", сподели Ангел Петричев.

Какво още сподели Петричев за честата смяна на чуждестранните треньори в Лудогорец, съдбата на Станислав Генчев, трансферната политика на клуба и битката за титлата у нас, вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад