Каймана

Най-лесно се печели слава от чужда слава...

Държава: Италия, Франция
Година: 2016
Времетраене: 111 минути
Каймана
За продукцията

Филмова драма

Режисьор: Нани Морети
В ролите: Силвио Орландо, Маргерита Буй, Жасмин Тринка, Нани Морети и др.

СЮЖЕТ

Бруно Бономо е продуцент на нискобюджетни филми. След провал на последния му филм той изпада в обща криза - няма ангажименти, съпругата му Паола го напуска, а банката го притиска за дългове. За малко Бономо е нает от Обществената телевизия РАИ да продуцира филм за завръщането на Христофор Колумб, но в последния момент режисьорът на проекта се отказва.

Тогава продуцентът Бруно Бономо се захваща с идеята на младата и въодушевена Тереза, написала първия си сценарий с герой - италианският премиер и медиен магнат Силвио Берлускони.

Филмът обаче не получава подкрепа от РАИ, а амбициозната сценаристка Тереза е решена и да режисира своята история, на всяка цена. Тя явно разчита на слава от славен герой, а Бруно - на някаква заетост в празното му съществуване.

Така мотивираният екип се снима с филм във филма...

*"Каймана" (или "Алигатора") трябва да звучи като "граждански вик" на режисьора Нани Морети срещу премиерския мандат на Силвио Берлускони.

Създаден, за да повлияе на изборите в Италия през април 2006, които Берлускони губи, филмът се представя като "неконвенционален политически памфлет".

"ТЕ"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад