Как да подготвим водомерите за зимата и на какви санкции подлежат потребителите за неработещи уреди

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В навечерието на зимата от водоснабдителните дружества в цялата страна напомнят на клиентите си, че трябва да зазимят водомерите си за да се избегнат повреди. Ако заради студовете измервателните уреди бъдат повредени, а хората не подадат сигнал за това в определен срок, то те подлежат на глоба до 5 000 лева. Освен това те сами трябва да поемат разходите както на един развален водомер, така и ако кран, водопровод или чешма бъдат повредени заради замръзване. Затова е добре още сега хората да подготвят водомерите си за зимата.

Инж. Ивайло Стойчев от водоснабдителното дружество в Благоевград припомни, че съгласно общите условия на договора за ВиК услугите потребителите са длъжни да пазят водомера от повреждане, замърсяване и замръзване. Той обясни, че дълбочината на шахтата, в която се слага водомерът, да е не по-малко от 80 см. Трябва да има капак отгоре. В случай, че дълбочината е по-малка, трябва да се сложи на капака изолиращ материал, който не поема вода.

Инж. Стойчев предупреди, че при повреден водомер, потребителите следва веднага да уведомят ВиК дружеството, за да се предприемат действия за подмяна на водомера.

Какви съвети даде още той - вижте в прякото включване на Станислава Христова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад