Как да получим данъчно облекчение за дете?

Предаване: 100% будни, 19.11.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дълги години в данъчната практика се прилагат облекчения за деца, но тази година интересът ми към тях е в пъти по-голям!

Размерът на облекченията за 2021-а ще завишава многократно размера на облекченията от предходната година. В тази връзка веднага възникнаха редица въпроси, но също така и предизвикателства при прилагането на облекченията. Една част от тези предизвикателства са за работодателите, друга за родителите, но за да не се изправяме и ние пред данъчните въпросителни, поканихме адвокат Никола Пенчев, който да ни разясни.

Какви са размерите на това облекчение? Всички родители ли могат да се възползват? Какви са ограниченията и има ли такива? Какви документи ни трябват, за да кандидатстваме и от кдъе да ги изтеглим? Какъв е срокът за подаване на документи? Къде трябва да се подадат? Как работодателите могат да ни помогнат? Има ли някакви особености? Могат ли и двамата родители да се възползват или само един от тях има това право? Това са само част от въпросите, които задаваме на адв. Никола Пенчев.
 

Вижте отговорите му във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад