Как София се справя с културните стратегии по време на пандемията?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Малина Едрева - председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичния общински съвет, член на Постоянната комисия по икономика и собственост, вицепрезидент на Бюрото на европейския комитет на районите, член на УС на Асоциацията за развитие на София, беше гост в "Култура.БГ".

Тя разказа, че рекордните за последните години 550 идейни предложения са постъпили в тазгодишната сесия. Те са оценени от експертните комисии във всяко направление на Столична програма „Култура“, и на свое заседание Творческият съвет одобрява 134 проекта, които да получат финансиране. Всички те трябва да бъдат реализирани през настоящата година. Финансовата подкрепа е оценявана индивидуално за всеки проект, предложените суми са определяни с цел да се гарантира неговата реализация.

Външните експерти в отделните области на изкуството, които оценяват проектите, отбелязаха, че тази година освен силно увеличеното количество на подадените кандидатури се забелязва и високото качество на по-голямата част от тях, както и това, че повечето отговарят в голяма степен на целите и приоритетите на Столична програма „Култура“ '2021.

Организаторите на събития, провокирани от ситуацията, породена от разпространението на КОВИД-19, задълбочено са работили върху адаптиране на културни събития към реалностите на живота ни, демонстрирали са изобретателност и гъвкавост при осигуряване на алтернативни решения за реализиране на идейните си проекти.
 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад