Какви нови политически посоки в отбраната чертае НАТО - бившите министри на отбраната Ангел Найденов и Велизар Шаламанов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Основната тема на срещата на военните министри на НАТО е военната помощ за Украйна, защото тече жестока война. Но виждаме, че НАТО работи по повишаване на своите способности, нови указания за планиране на отбраната, които да отчитат новите реалности и технологии, стартирането на нови проекти - за щастие и България се включва в проекта за съвместно наблюдение от Космоса в интерес на отбраната и сигурността. Това каза в студиото на "Още от деня" бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов в коментира си за двудневната срещата на военните министри от Алианса, която приключи в Брюксел.

Военно-технически доставки за Украйна е централен въпрос, потвърди и Ангел Найденов - също бивш военен министър. 

"Едновременно със заседанието на министрите на отбраната върви и обдъждането във формата "Рамщайн" - тоест кординационната група, която осигурява военните доставки. Дълбокото е убеждението, че е важно не само да се достави военна техника, но и да се осигури логистиката на тази техника - тоест да се осигурят боеприпасите, резервните части, обучението на екипажите", допълни той.

Какво още казаха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад