Какви са плановете за развитието на „Топлофикация“ – дискусия с общински съветници

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Липсата на справедливост, включително и на съдебна справедливост, води до вчерашната ситуация - тежката катастрофа на бул. Черни връх. Очевидно имаме един рецидивист, който вилнее по пътищата. Няма населено място, където да няма такива хора, те са изтървани“, каза общинският съветник Карлос Контрера в „Денят започва“.

Прошко Прошков апелира: „По тази тема всички заедно, включително държавата и обществото, трябва сами да  се изтеглим за косите. Тази катастрофа трябва да бъде повод, за да се случи това, което стана в Холандия преди 40-50 години – след няколко смъртни случаи на деца с автомобили, стана гражданска революция“.

Според независимия общински съветник Борис Бонев, за да се спре войната по пътищата трябва да има ясни правила и сигурност, че когато те се нарушат, ще има санкции. 

Контрера добави, че наказанията за неспаване на правилата по пътищата, са либерални, меки и съдът не ги прилага строго. Това води до подобни ситуации – дрогирани хора убиват невинни граждани.  

По повод търсенето на международен консултант и външен мениджър за срок до 35 години на „Топлофикация“ Прошков коментира:

„Искаме да предложим на „Топлофикация“ да започне изготвянето на състезателна процедура за търсене на международен инвеститор с опит в бранша. Той от една страна трябва да предложи план за погасяване на дълговете на „Топлофикация“ и от друга страна да обнови технологично дружеството и то да започне да печели  от производството на електроенергия“. 

Бонев смята, че това предложение е скрита концесия на „Топлофикация“ за 35 години. 

„В доклада на „Топлофикация“ те обясняват, че са разглеждали по Закона за концесиите възможността за концесиониране на дружеството, но поради административни процедури, са предпочели Закона за обществените поръчки. Това не ме учудва, че са избрали този закон, тъй като знаем как ГЕРБ прави обществени поръчки“, добави той. 


Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад