Какви са рисковете при онлайн пазаруването?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В дигиталния свят, в който живеем, както и с бързото темпо, с което се развиват технологиите, пазаруването през интернет е по-популярно от всякога. С всеки изминал ден все повече хора избират да купуват стоки от онлайн магазини, особено когато става въпрос за техника.

В динамичното време, в което живеем, всеки се опитва да спести време и с онлайн търговията това е възможно. Защото за много кратко време може да намери различни предложения на това, което търси, обясни Габриела Руменова, създател на онлайн платформата "Ние потребителите".

Цената е един от важните критерии, но е много важно също така да се уверим, че има информация за търговеца, от който искаме да купим, особено когато говорим за т.нар. маркетплейси.

За нея основният риск при онлайн пазаруването е безопасността на продуктите. Качеството и безопасността на продуктите, които се предлагат в Европейския съюз, са най-надеждни от гледна точка на това, че европейското законодателство в областта на потребителската защита е най-добре развито, отбеляза Руменова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад