Какви са спешните мерки пред държавата по охраната на границата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Беше подписано споразумение с Република Турция за възпиране на мигрантския натиск. То беше успешно. Има значително намаляване на мигрантския поток. Това споразумение изтича и е много важно то да бъде подновено, коментира Димитър Гърдев, председател на Комисията по външна политика в 46-ото Народно събрание.

Турция положи огромни усилия и свърши огромна работа по отношение на мигрантския поток и ние извлякохме ползи от това, но не мисля, че която и да е държава трябва да разчита на друга съседна, каза ген. Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

Той не смята, че се е увеличил мигрантския поток в последно време. Просто има по-голяма гласност. Вероятно МВР не крие, както по-рано се опитваше да прикрива информации. А и самите мигранти и трафиканти станаха по-нагли, защото усещат държавата слаба, поясни Гяуров.

И според него разковничето е промяната в законодателството, както направиха например гърците. В Гърция вече няма как да преминеш границата и да не влезеш в затвора. Това е от една година насам.

Действията на службите са функция от поведението на изпълнителната и законодателната власт, каза още бившият директор на Националната разузнавателна служба.

Димитър Гърдев обясни, че проблемът с бежанците няма да спре. Това ще бъде постоянен процес и ще продължи десетилетия.

Целия разговор гледайте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад