Какво избрахме? Размисъл след вота

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има ли наистина победител на тези избори, при положение, че голяма част от партиите отчетоха отлив на гласоподаватели? Каква е равносметката? Политолозите Димитър Аврамов, Димитър Ганев и Страхил Делийски анализираха избора на хората след вота в "Още от деня".

"Няма нито една нова идея в изборите и има тенденция в българското политическо пространство всички да са в управлението. Когато всички се стремят към властта, без да има ясен аргумент какво ще я правят идейно, как ще я реализират, тогава става грозно, става като бит пазар и няма защо да се учудваме, че няма интерес към изборите", отбеляза Димитър Аврамов. 

"Не става въпрос за някакво състезание политическо, а за някаква свада. В свадата на политици никой не може да извоюва победа. Ако жълтите и червени картони се натрупваха, политическият елит отдавна трябваше да е на скамейката", заяви Страхил Делийски.

"Това не е най-ниската избирателна активност от началото на промените, а е много по-ниска от най-ниската. Най-ниските бяха 2022, 2023 г. по 2 600 000 - 2 700 000, в момента ще видим с малко 2 млн. Всяка една от парламентарно представените партии ще загуби, може би без "Има такъв народ" и съвсем лек спад про ДПС в сравнение с 2023 г.", подчерта Димитър Ганев. По думите му все още не може да се намери политическа алтернатива, а Марков и "Величие" са симптом за това търсене на алтернатива.

Вижте целия анализ на политилозите във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад