Какво наложи промените в Държавната консолидационна компания?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нестабилният политически живот в България, както и честите смени на министри, оттам и честите смени на ръководството на ДКК, въпреки закона, е може би единственото, което не върви в Държавната консолидационна компания. Това заяви бившият министър на икономиката Никола Стоянов.

Която и да е частна фирма, ако ѝ се сменя мениджмънтът през половин или една година, много трудно би се развивала. За месеците, в които бях начело на министерството, проведохме конкурс. Тъй като заварих членове на съвета, които бяха посочени от предишния министър без конкурс. Имаше избран съвет на директорите, с петгодишен мандат, сега за съжаление отново се започва старата практика - без мотиви да се сменят хората. За последните десет месеца, в които бях начело, ДКК постигна това, че всички нейни дъщерни компании са на печалба, каза Стоянов.

Той поясни, че докато е бил начело на комисията, която издава експортни разрешителни, не е издавано разрешително за изнасяне на оръжие за Украйна. ВМЗ работи все още отлично, коментира Стоянов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад