Какво ни казват числата в актуализирания бюджет? Анализ на икономистите Георги Ангелов и Кузман Илиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какво ни казват числата в актуализирания бюджет? Дискусия в студиото между икономистите Георги Ангелов и Кузман Илиев.

Няма нови радикални идеи, макар че има две-три свежи неща. Министерствата, които правят реформи, ще получат средства, които не правят, няма да получат, мисля, че това е добър стимул, да видим реформаторски дух в тази администрация. Другото позитивно е, че се задвижва проекта за Чирен, защото зимата неизбежно ще дойде, коментира Георги Ангелов в предаването "Още от деня". 

"Семействата ще могат да ползват данъчните си облекчения сега през юли, вместо догодина през януари, но тези, които смятат, че цената на хляба ще падне, по-скоро ще бъдат разочаровани", допълни още той.

Кузман Илиев смята, че моментът е исторически. "Инфлацията ще бъде по-висока, тъй като структурните фактори, които я причиняват съществуват", каза Илиев. "Има разлика дали ще се намалят данъците и осигуровките за бизнеса, и съвсем друго и по-опасно е, когато чрез дълг раздаваш едни пари, за да се създава усещане, че имаш повече доходи. Ти стимулираш инфлацията по този начин. Не правим нищо системно, купува се политическо време", допълни още Кузман Илиев.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад