Какво очакват хората от политиците след раздора в управлението

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

За края на четворната коалиция и възможните варианти за управлението на държавата.

Защо се стигна до този разпад? Как ще се развие политическата ситуация? Може ли да се състави друго правителство в този парламент? Ще съберат ли управляващите нужните гласове за подкрепа на решенията си? Пред какво е изправена държавата и кой е верният път?

На тези и още от най-интересните и важни въпроси, свързани с политическото земетресение от последните дни, в студиото отговарят политолозите доц. Милен Любенов, Димитър Ганев, доц. Светослав Малинов, Любомир Стефанов и управителят на "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова.

Данни от проучването на "Алфа Рисърч":

Оттеглянето на министрите на ИТН от Слави Трифонов разтърси управляващата коалиция. Как обаче избирателите оценяват този ход?

Проучването на Алфа Рисърч, проведено специално за предаването Референдум на БНТ показва, че 33% напълно го одобряват, 29 на сто смятат, че проблеми има, но трябва да се търси компромис за продължаване живота на кабинета. Най-големият дял, 38% са изцяло срещу неочаквания ход, намират го за изнудване и опит за дестабилизация. Най-силна подкрепа има решението на Трифонов сред продължаващите да подкрепят ИТН – 88% „за", срещу 12% „против". По около 40 на сто от избирателите на ГЕРБ, ДПС и Възраждане също са на мнение, че е необходимо да се сложи край на настоящото правителство. Привържениците на останалите три управляващи партии са негативни към развалянето на коалицията, но в различна степен – 47% от симпатизантите на ДБ, 60% от тези на БСП и 79% от сегашните поддръжници на ПП.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад