Какво предстои в програмата на Международния фестивал "Мартенски музикални дни"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отменената за пореден път поради пандемичната вълна в Европа от началото на 2021, дълго чаканата 60-годишнина на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" се състоя и ще продължи от 17 септември до 3 октомври .

Специалните гости на фестивала през септември са именити изпълнители от България и чужбина, част от които ще имат своя дебют на българската фестивална сцена. 

"Това, което ни очаква е изключителни интересно, атрактивно, ново, непознато. След тази дълга пауза, фестивалът се завърна на българската фестивална сцена с една интензивна и разнообразна програма, с много нови имена, със страхотни дебюти, с много премиери на нова музика", каза Ива Чавдарова – директор на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ за "Култура.БГ".

Тя допълни, че вече е минал един етап от фестивалната програма с едно изключително откриване с Русенската филхармония под диригентството на маестро Емил Табаков и дебютиращият в България млад виолончелист Орелиен Паскал.

На 22 септември Симфоничният оркестър на БНР се е представил с емблематични творби на Веселин Стоянов и Панчо Владигеров, концертът е минал с голям успех и много емоции. 

"Получихме прекрасен импулс за следващия ни концерт на 1 октомври, когато откриваме сезона в София. Каня всички софиянци и всички жители на България да дойдат. Така се получи, че концертът се пада на два празника - Международен ден на музиката и Покров Богородичен. Ние подготвихме подходяща програма по този повод", сподели диригентът Марк Кадин.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад