Какво трябва да знаем за застрахователното обезщетение при природно бедствие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Различните застрахователи имат различни условия за реда на описване на щетите при природни явления и всеки потребител трябва да прочете внимателно полицата си. Това предупреди в "Денят започва" Нина Колчакова - генерален секретар на Асоциацията на българските застрахователи.

"При потопен автомобил след буря е добре да се направи снимков материал. Някои застрахователи обаче искат и личен оглед на колата. Важно е да отбележим, че само застраховката "Каско" може да покрие щети при такива явления при автомобилите, не е задължителната застраховка "Гражданска отговорност", каза още Колчакова.

Тя добави, че няма конкретни срокове за изплащане на обезщетението, а ремонтът на автомобилите става по различен ред - някои застрахователи настояват да се извърши в определени сервизи, други оставят избора на клиента.

По думите ѝ у нас има леко повишение на интереса към застраховането. 

"Като цяло в България сме на едно от най-ниските нива по застраховане на домашно имущество в сравнение с всички съседни държави, които имат подобен климат и подобни природни явления", подчерта Колчакова.

Още по темата вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад