Какво въоръжение би могла да предостави България на Украйна? Говори Валентин Радев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темата с предоставяне на българско оръжие за Украйна разделя не само обществото, но и управляващата коалиция. През седмицата обвиниха властта, че и сега българското оръжие се използва в Украйна - и това става след извършвани от страната ни продажби към Полша. От Министерство на икономиката обясниха, че доставките са по стари договори, но не изнасяме за Киев. От БСП са категорични, че няма да подкрепят решение на парламента за предоставяне на оръжие. Бившият зам.-министър на отбраната от ГЕРБ Валентин Радев коментира, че един от заводите на ТЕРЕМ Холдинг в Търговище може да ремонтира украински бронирани машини, но за колко време? 

"Ремонтите стават бавно - трябва да дойдат тук машините, трябва да ги ремонтираме, трябва да имаме резервни части, трябва да ги върнем обратно там - това ми се вижда нереално", каза той по повод думите на премиера Кирил Петков след завръщането му от Киев. 

Продаваме на Полша, и на други държави от ЕС - те ги дават на Украйна. Ние ги продаваме на Полша, вместо да ги подарим на Украйна, обясни Радев относно износа на оръжия от България.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад