Калоян Икономов: За България няма непосредствен риск от военна ескалация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Калоян Икономов увери, че сериозни разногласия в коалицията няма.

„Нормално е, когато има коалиция от четири управляващи партии, да има разногласия, но сериозни разногласия в коалицията няма. В коалиционното споразумения ясно сме посочили, че България ще се развива като атомна държава. Но коя мощност ще развиваме – Козлодуй или Белене, е функция на анализ на енергийното министерство“, каза Икономов.

Това, което правим, е да работим по най-добрите стандарти, на които сме способни. Трудим се наистина денонощно по отстраняване на всички недостатъци, които сме набелязали, допълни той.

Заяви също, че за България няма непосредствен риск от военна ескалация от кризата около Украйна.

Ясно е, че има проблеми с финансирането на армията. Това, върху което ние като управляваща коалиция сме се фокусирали и акцентираме, е прозрачност на всички процедури по отношение на вземане на решения за доокомплектоване на нашите военни сили, подчерта Икономов.

И добави: „Ние разработваме стратегия за популяризиране на привлекателността на армията като място за работа“. Изготвя се и единна стратегия за развитие на военните сили на страната.

„В Конституцията е залегнало, че България ще има балансиран пакет от бойна способност. Т.е. няма как да дадем акцент на един или друг вид въоръжени сили. Всичко това го анализираме в контекста на реалните възможности на бюджета на държавата. Това, върху което се съгласихме с колегите, е да ускорим постигането на 2% от БВП до 2023 г.“, каза Калоян Икономов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад