Каназирева: "Организацията ни в Пловдив и областта по справяне с пандемията беше една от най-добрите"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дани Каназирева - областен управител на Пловдив и водач на листата на ГЕРБ  в Пловдив коментира в студиото на "Още от деня" работата си като председател на Кризисния щаб в областта.
 

"През последната година на денонощен труд, аз не видях никой. Пандемията не е моя, не е на ГЕРБ и на правителството, това е световна пандемия, която засяга всеки един. И през този период беше редно пловдивските депутати да ги видя на терен, за съжаление аз не видях както тях, така и въпросният водач на листата на БСП в Пловдив Манол Генов" - заяви Каназирева, в отговор на изказване на Генов, че е важно да се върне държавата на хората.

На обвиненията от страна на съпартийци на Каназирева, че е оглавила Кризисния щаб със справяне на КОВИД пандемията, а това не е било в правомощията и на областен управител, тя отговори: "Въпросните щабове са създадени със заповед на министъра и са спуснати като указания от здравното министерство, аз съм юрист и знам докъде се простират моите правомощия, също така смятам, че в такава ситуация трябва да има активност, другото не е нормално, да критикуваш и да стоиш отстрани"

"Организацията ни в Пловдив и областта по справяне с пандемията беше една от най-добрите. Аз съм била и съм председател на Кризисния щаб, но в Пловдив беше създаден първият медицински щаб от директорите на най-големи болници, РЗИ  и спешната помощ. Всички решения сме ги взимали с медицинския щаб в града. Пловдив е моделът, в който 20 болници, от които 10 частни са с открити КОВИД отделения, които и до ден днешен работят" - заяви още Дани Каназирева в студиото на "Още от деня".

Относно моментната ситуация в Пловдив, Каназирева сподели, че за секционните и избирателни комисии има осигурени ваксини.


Какво още коментира Дани Каназирева вижте във видеото.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад