Каракачанов: Не може Р Северна Македония, която не спазва договора с България, да бъде протежирана да започва преговори с ЕС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Брюксел, както и някои американски чиновници от администрацията на Байдън, въобще не разглеждат аргументи. Те си фиксират определена теза и се о питват да я прокарат под една или друга форма, така председателят на ВМРО Красимир Каракачанов коментира в "Още от деня" Срещата на върха ЕС - Западни Балкани.

Той подчерта, че не може Република Северна Македония, която не спазва договора с България, да бъде протежирана да започва преговори с Европейския съюз. По думите му, ако това бъде допуснато, на Балканите няма да има по-голяма сигурност и това е видно от агресивната антибългарска политика на Скопие към нашата страна.

"Няма никаква полза Европейският съюз да бъде разширяван с една държава, която вътре в Европейския съюз ще създава проблеми срещу друга европейска държава, каквато е България", посочи Каракачанов.

Той не се съгласи с изказването на президента Радев, че през май България е заварена неразбрана и изолирана в Европейския съюз. Каракачанов припомни всички стъпки, направени от страната ни до момента и повтори, че винаги на всички международни срещи са обяснени проблемите в отношенията ни с Р Северна Македония.

Великите сили винаги си правят своите сметки. Грешката на по-малките държави е, когато танцуват по тяхната гайда, отбеляза той и допълни, че България има свои интереси, които трябва да защитава.

Каракачанов коментира предстоящите избори, като обясни, че каузите, които ВМРО защитава ще бъдат представени от двойка тясно свързана с ВМРО, затова и са се спрели на кандидатпрезидентската двойка доц. Милен Михов и Мария Цветкова.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад