Картина за милиони – как намерената картина на Джаксън Полък може да остане у нас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продължаваме с невероятната история на една картина, за която българските власти твърдят, че има основание да се счита, че е оригинал на експресиониста Джаксън Полък. 
След съвместна акция на ГДБОП, Европол и гръцките власти платното беше открито зад гардероб в столичен апартамент. По данни на разследващите - картината попада у нас от Гърция без документи, но ако тя се окаже оригинал, то цената и може да достигне 100 милиона евро. Дотук с данните от разследването.

В следващите минути ще Ви разкажем до какви разкрития и интересни връзки достигнахме съвместно с наши колеги от Румъния. Уточняваме, че ще разгледаме възможните връзки между хората, които се свързват с картината и за които научихме от изнесената в медиите информация. По всичко личи, обаче, че зад това платно на Джаксън Полък се крие истинско съкровище, а  на гърба на тази скъпа творба оживяват историите на човек от ЦРУ, румънски евреи, противници на Макартизма, президентът Николае Чаушеску и един гръцки остров. 

За колекцията на Николае Чаушеско и за шанса картината на Джаксън Полък да остане у нас разговаряхме в „Говори сега“ с журналиста и познавач на румънското президентско семейство – Калин Тодоров. 
 

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад