Катрин Тасева: Гимнастичките ни са много добре подготвени за Световното първенство в София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Едно от „златните“ момичета на България Катрин Тасева гостува в предаването на БНТ 1 „Още от деня“, за да сподели очакванията си за представянето на българските състезателки на започващото утре Световно първенство по художествена гимнастика в София.

„Точно преди четири години аз и моите две колежки тогава спечелихме сребърния медал в отборната надпревара и това бе едно от най-запомнящите се и най-хубави състезания в живота ми. Надявам се момичетата сега да подобрят този успех“, започна бившата гимнастичка.

Тасева е категорична, че грациите ни са напълно подготвени за предстоящото първенство, и че се намират в страхотна форма.

„Присъствах на едно от контролните състезания в „Арена Армеец“. Нашите момичетата са много добре подготвени, в страхотна форма се намират, но доста силна конкуренция ще има, въпреки че Русия и Беларус няма да вземат участие в първенството. Състезателките ни трябва да се пазят от Италия, Израел и Украйна. Състезанието ще бъде много трудно и оспорвано, но аз силно вярвам, че грациите ни ще се справят“, заяви носителката на мнобройни медали по художествена гимнастика", каза още тя.

Катрин Тасева добави, че българският ансамбъл може да триумфира световната титла. Тя си пожела Боряна Калейн и Стилияна Николова да стъпят на почетната стълбица на финалния многобой в индивидуалната надпреварата.

„Моите мечти са да видим и Боряна Калейн и Стилияна Николова на почетната стълбица на финалния многобой. За новия ансамбъл става много отговорно и доста трудно да защитават олимпийската титла от психологическа гледна точка. Весела Димитрова е добър треньор и ще успее да извлече максимума от новите момичета. Съчетанията на момичетата са подобрени, а самите те за доста напреднали от началото на годината. Титлата при ансамблите е съвсем реална цел“, завърши Катрин Тасева.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад