Кажи ми коя съм

Докъде водят идеите на една смела и красива жена като..."любовница на войната"

Държава: Испания, САЩ
Година: 2021
Времетраене: 60 минути
За продукцията
Всички епизоди

9-сериен тeлевизионен филм
Романтично-историческа драма

По едноименен роман на Хулия Наваро

Сценарий: Хосе-Мануел Лоренсо, Пити Еспаниол
Режисьор: Едуард Кортес
Оператор: Давид Омедес
Музика: Лукас Видал

В ролите: Ирене Есколар, Ориол Пла, Пиер Кивит, Мария-Пиа Калцоне, Уил Кийн, Стефан Винерт, Лана Влади и др.

ФИЛМЪТ и РОМАНЪТ

Филмът "Кажи ми коя съм" или "Любовница на войната" е екранизация по роман на испанската писателка и журналистка Хулия Наваро, дъщеря на журналиста Фелипе Наваро "Йейл".
Хулия Наваро е родена в Мадрид и работи като журналист от 1983, интересува се от политика и освен романи, пише публикации и анализи за демокрацията и войната. Първият й роман "Братството на свещената плащеница" е бестселър в Испания и по света.
Хулия Наваро е политически анализатор в Испанската новинарска агенция "Европа прес" и кореспондент на Испанското радио и телевизия, а също и автор на седмична рубрика в мадридското списание "Време".
Романът "Кажи ми коя съм" е емоционална ревизия на историята от ХХ век през съдбата на една жена - Амелия Гарайоа, изоставила дом и семейство, за да служи на кауза, която поглъща целия й живот до...пълното затваряне на кръга от идеи и заблуди.

ФАБУЛА в роман

Журналист получава предложение да разследва живота на своята баба, за която знае само, че е напуснала Испания малко преди Гражданската война и началото на фашизма.


Така започва дългото пътешествие в историята - от Втората Испанска република, през Втората световна война и Студената война, до падането на Берлинската стена - с образа на една жена с необикновен живот.

Героиня, жертва или антигероиня, неясно и за самата нея, но Амелия Гарайоа е жена от плът и кръв, решила, че не може да е неутрална. Следвайки сърцето си или своите принципи, тя преживява всевъзможни авантюри, изпитания и разстояния.

Интриги, чувства, политика, шпионаж, любов и предателство се простират на четири континента - Мадрид, Париж, Буенос Айрес, Мексико, Москва, Лондон, Берлин, Варшава, Кайро, Атина, Лисабон, Ню Йорк. След всичко преживяно Амелия Гарайоа се озовава сама в омагьосан кръг, с тежки мисли за избор и вина, за грешки и страхове, в основата на които стои единственият й въпрос: "Кажи ми коя съм"

СЮЖЕТ


Мадрид, 1998 година. Млад мъж, на име Албърт Джеймс, оставя една тънка биография на бюрото на успешния издател Хавиер. Това е историята на майката на Хавиер, която той не познава. Това е историята на Амелия Гарайоа.

През 1934 година Амелия Гарайоа е дъщеря в уважавано буржоазно семейство, където културата и моралът са високо ценени. Баща й е собственик на фабрики, но започват гонения на евреите и затварят производството в Берлин.Остава да работи другата семейна фабрика в Мадрид, но това не решава финансовите проблеми. Банките не дават кредити.

За да помогне на близките си, Амелия се омъжва за заможния бизнесмен Сантяго, който отдавна е влюбен в нея. Той й осигурява добър живот, ражда им се и син. Кризата изглежда преодоляна.

Но всичко свършва, когато Амелия посещава революционна сбирка на работници, протестиращи срещу десницата. Там тя среща харизматичния френски комунист и журналист Пиер, който я повлича в друг свят - на идеали, с борби и тайни ....

С изгоден брак и малък син, Амелия ги изоставя и заминава за Буенос Айрес, където нейна покровителка и приятелка става оперната дива Карла Александрини.

От тук започва другият живот на Гарайоа в романтично политическо приключение на жена-шпионин и "любовница на врага, който представлява всичко, което тя ненавижда"....

И тя продължава, докато вярата и дързостта не я отвеждат там, откъдето малцина излизат живи.

След бурен живот, с войни и превратности в един век, Амелия Гарайоа добре познава света на другите и лъжата, сега търси само най-ценното и себе си.

НАГРАДА
Награда на журито за оригинална музика за филм на Лукас Видал, (споделена с "Елит" и "Миньоните от Мидас"), от Испанските телевизионни награди "Ирис" (2021)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад