Киноафиш: Филми, ситуирани през 2024 година

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Снощи бяха връчените наградите на 27-мия фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон“ в Пловдив.

Голямата награда на журито за най-добър документален филм спечели „Последният гларус“ на режисьора Тонислав Христов, а голямата награда за най-добър анимационен филм е за „Следа“ на Аспарух Петров.
Специалната награда на журито за документален филм отиде при „Следеният човек“ на Димитър Коцев – Шошо, а специалната награда за пълнометражен анимационене филм е за „Меко казано“ на Анри Кулев.
Наградите на община Пловдив получиха документалният филм „Моралът е доброто“ на Веселин Диманов и анимационният „Флорентинска нощ“ на Сотир Гелев.
„Моралът е доброто“ спечели и наградата на Съюза на българските филмови дейци.
Наградата за сценарий получи „1200 страници болка“ на Атанас Киряков.
За операторско майсторство беше отличен Веселин Христов за „Герой на нашето време“, а за режисура Никола Бошнаков и Джеки Стоев за „Моят чичо Любен“.
Наградата на критиката отиде при документалния „Да летиш с плавници“ на Мария Аверина и при анимационния филм. „Лодка в дъжда“ на Йоана Атанасова.

*********************************

В кинорубриката "Киноафиш" разглеждаме филми, ситуирани през 2024 година. Как е изглеждала следващата година в тях ще обсъждаме с Благой Д. Иванов и Димитър Дринов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад