Кинокариерата на Лейди Гага

Предаване: 100% будни, 28.03.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Комбинацията от имената Стефани Джоан Анджелина Джерманота звучи малко като копирана от книгата Пипи Дългото Чорапче, но това всъщност е истинското име на една от най-успешните и награждавани певици в световния шоубизнес - Лейди Гага. Днес този интересен и провокативен Овен има рожден ден.

С нейните 11 „Грами“-та, един „Оскар“, два „Златни глобуса“, няколко рекорда на Гинес и т.н., Гага е третият най-награждаван музикален изпълнител в историята след Майкъл Джексън и Уитни Хюстън, а и единственият жив такъв. Освен това е първият артист, който достига милиард гледания в youtube.

Днес обаче не разговаряме за неоспоримата ѝ музикална кариера, а за нейната филмова такава. Още повече, че снимките на продължението на "Жокера", където Гага си партнира с Хоакин Финикс, текат с пълна пара.

В първата телевизионна изява на Лейди Гага има италианска връзка - тя е в култовия сериал "Семейство Сопрано". Тогава е била само на 15 и е просто Момиче 2 на басейна, както пише в imdb. През 2009-та се появява като себе си в сериала "Клюкарката", а през 2012-та е извънземно в "Мъже в черно 3", за да дойде първата й по-сериозна роля в "Мачете". За нея е номинирана за "Златна малинка".

2013-та е фатална за първия пълнометражен филм на Гага, но тя не спира с киното. Още на следващата година се появява в продължението на "SIN CITY" с добре познатия звезден състав – Брус Уилис, Джош Бролин, Мики Рурк, Ева Грийн, Джесика Алба и кой ли още не.

С времето Гага задобрява и през 2015-та участва в целия пети сезон на доста успешния сериал "American Horror Story", а за ролята си печели Златен глобус. Не можем да пропуснем и римейка на "Роди се звезда" от 2018-та.

За всичко това е разговорът ни в "100% будни" с кинокритиците Зузи Аспарухова и Павел Симеонов. Вижте.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад