Кирил Петков: Ситуацията е динамична, но мога да уверя, че имаме работещ щаб

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ситуацията е динамична, но мога да уверя, че имаме работещ щаб. Това каза по време на брифинг премиерът Кирил Петков.

„Това, което се случва в момента, е много динамично. Както знаете, руските войски се движат доста интензивно – сменят си посоките, но това, което мога да уверя, е, че имаме работещ щаб, който буквално ежеминутно комуникира с посолството ни в Киев“, заяви премиерът.

Той добави, че вече има два пристигнали автобуса с наши сънародници, като оттук нататък се очаква възможността за свободни коридори, които да спомогнат за безопасното извеждане и на останалите.

В Киев е обявен комендантски час - от 17.00 часа днес до 8.00 часа в понеделник. Това много затруднява евакуирането на нашите сънародници, тъй като те нямат право да напускат домовете си и да се придвижват. Заедно с нашите служби за сигурност търсим най-добрия начин за осигуряване на безопасен коридор, по който да ги изведем от Киев. Основната задача е да изведем нашите сънародници от Киев в посока безопасно направление, което в момента се търси от нашите служби за сигурност. А оттам вече те да тръгнат за България“, посочи министърът на външните работи Теодора Генчовска.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад