Клавдия Дали: Трябваше да бъде назначена и съдебнопсихиатрична експертиза

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Наказателното производство се състои от две фази. Първата фаза е досъдебното производство, втората е съдебно производство. Посегателството върху Дебора се е случило на 26 юни. На същата дата съдебен лекал е освидетелствал пострадалата, като е определил телесната повреда като лека, това каза в "Денят започва" юристът Клавдия Дали.

Обясни, че е съгласна с оценката на експертизата, тъй като в закона този тип наранявания се характеризират като лека телесна поведа. Но освен медицинска експертиза трябваше да се назначи и съдебнопсихологична и психиатрична, категорична е тя.

По думите ѝ тежката телесна повреда се характеризира със състояние, което е опасно за живота.

"В този случай трябва да има наранявания на жизненоважни органи, които спират да функционират. Средната телесна повреда се характеризира с трайни увреждания на здравето", допълни Клавдия Дали.

Тя посочи обаче, че здравето се състои от физическото и емоционалното, психическото здраве.

"За да си бяха свършили прокуратурата качествено работата, освен медицинска експертиза, трябваше да назначат и съдебнопсихиатрична експертиза, защото тогава щеше да се установи какво е увреждането на психиката на пострадалото лице и тогава щяхме да стигнем до извод средна телесна повреда."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад