Кметът на Перник: Необяснимо е как Сашко все едно се е изпарил

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Въпреки усилията и в днешния ден на огромен човешки и технически ресурс, 12-годишният Александър от Перник все още не е намерен", каза за "Още от деня" кметът на Перник Станислав Владимиров.

"Необяснимо е как това дете все едно се е изпарило. Дните минават и това създава още по-големи трудности той да бъде открит жив и здрав. Колкото напредва времето, песимизмът започва да ни обзема", каза Владимиров.

По думите му до момента е обходен огромен периметър, няма място, което да не е претърсено.

В издирването са се включили служители на МВР, планинската служба, хеликоптер, водолази, специалисти по пещерите, направен е огромен обход. Хора от цяла България дойдоха в Перник, целият град се включи в издирването. Направен е оглед на хиляди обекти. Водолазите направиха обход на няколко водоема.

Владимиров каза още, че в момента тече оперативка в МО, на която ще се реши от утре какви действия ще се предприемат.

Според Владимиров лошото в ситуацията е, че бащата на Сашко, заедно с приятел, е загубил ценно време в началото, надявайки се за пореден път момчето да се прибере, защото той и друг път изчезва от погледа му и той е мислил, че пак ще се върне до колата или ще бъде открит много бързо.

"Това е ценно време, защото след това настъпи вечерта, стана тъмно, заваля дъжд и това много затрудни спасителната акция", каза кметът на Перник.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад