Кметът на Перник: В белодробната ни болница работят едни от най-добрите пулмолози в страната

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Перник има две болници, в които се лекуват болни от COVID - това са белодробната, в която няма свободни легла, и многопрофилната, в която в момента има 17 свободни легла. И в двете болници има много добри специалисти, съобщи в студиото на "Денят започва" кметът на Перник Станислав Владимиров.
 
"За съжаление, многопрофилната ни болница от много време страда от липсата на кадри. Това е доста сериозен проблем. Някои казват, че близостта до София изсмуква добрите специалисти, но за мен този проблем е като в цялата страната - основният проблем на многопрофилната ни болница е липсата на кадри. В белодробната болница, обаче, работят едни от най-добрите пулмолози в България, затова там се лекуват най-тежко болните. Хубавата новина е, че те се справят и лечението е успешно", увери той.
 
Перник се оказа първият град, който затвори заведенията като мярка срещу разпространиението на коронавируса.
 
"Със сигурност съм си навлякъл гнева на някого. Това не е първото тежко решение, което взимаме. В началото на годината заради водната криза, пак по препоръка на здравните власти, се наложи да отменим фестивала Сурва - най-големия зимен фестивал в Европа. Когато ескпертите дадат своите препоръки, няма как да не се съобразим с тях", заключи Владимиров.
 
Какво още каза кметът на Перник вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад