Код 211

Не подценявай наемниците и не забравяй парите!

Държава: САЩ
Година: 2018
Времетраене: 83 минути
За продукцията

Eкшън

Режисьор: Йорк Шакълтън
В ролите: Никълъс Кейдж, Кори Хардрикт, Майкъл Рейни Джуниър, Велизар Бинев, Башар Рахал и др.

"Най-дългият" и кървав банков обир в историята на полицията е реставриран в "Код 211".
Сюжетът се разиграва в американско градче на щата Мериленд (или някъде из Масачузетс),

но снимките на филма са в България - от февруари до април 2018, с участие в роли на Никълъс Кейдж и на сина му Уестън Кейдж Копола,

а също и на българските актьори Велизар Бинев и Башар Рахал. Продукцията е амeрикано-българска на Милениум Филмс, Моментум Филмс и Ню имидж (Бояна).

Действителната история, "вдъхновила" екшъна, е кървава престрелка от 1997г. в Северен Холивуд, между полицията на Ел Ей и маскирани мъже,

от които двама тежко въоръжени се натъкват на ченгетата отвън, докато се опитват да избягат от клон на Американската банка, който току-що са обрали.

Смята се, че те са били убити, като преди това са ранили 12 полицаи, 8 цивилни и са предизвикали огромни материални щети наоколо.

ФИЛМЪТ

Предисторията е от военен Афганистан.

Там четирима наемници от разни националности хващат в крачка костюмирания служител и посредник - мистър Донован, който се готви да избяга, без да плати полагащите им се долари за участие във военни операции.

Наемниците ликвидират цялата му охрана и самия Донован, но успяват да разберат, че неговата "лична" печалба в милиони долари е депозирана по банкова сметка в Честъртън. "Лошите момчета" се насочват натам и обирът - за 5 минути - "не е от най-бързите". Когато излизат, са обградени от полиция.

Първи на мястото са пристигнали ветеранът полицай Майк Чандлър, отскоро вдовец, загубил съпругата си след тежка диагноза. Тъжната семейна раздяла се компенсира с добрата новина, че дъщеря му очаква дете. Нейният съпруг е партньорът му в патрулката през този ден.

С тях пътува и чернокожият тинейджър Кийн, който изтърпява наказание за насилие, въпреки че е бил жертвата.

Обсадата на банковия клон започва и продължава с дълга и безмилостна престрелка.

Опитните наемници са свикнали да не вдигат много шум, но да си вършат работата. Техният проблем не е в случайните жертви наоколо, а в откраднатите им пари с участието и на... банките.

"Скривалището"

"Стражари и апаши"

"Денят"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад