Код жълто за опасно силни пориви през нощта и утре

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури в петък ще са между 0° и 8°, а максималните – от 9° до 14°.

Ще преобладава слънчево време, но ще бъде много ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – силен северозападен вятър. Вечерта вятърът ще отслабне и до полунощ в повечето райони ще стихне.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Преди обяд ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 10° до 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд по северното крайбрежие временно до 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Дневните температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

През почивните дни и в понеделник ще бъде предимно слънчево, със сутрешни мъгли. Температурите ще родължат да се понижават.

През нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд. Във вторник в много райони ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността за значителни количества. С умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух. Със застудяването във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните райони дъждът ще преминава в сняг.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад