Коледно матине по БНТ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

И тази година сдружение "Избери България" организира музикалното "Коледно матине", превърнало се в традиция и събитие с празничен заряд. За осма година то ще предложи музикална програма от класически и популярни произведения, носещи настроението и духа на коледните празници. За втори път домакин и партньор на тържествения концерт ще бъде Държавната опера в Стара Загора. В програмата са вплетени балетни изпълнения на трупата на операта, части от знакови балетни постановки за 2021 година.

Концепцията на програмата залага на познати класически творби, но и на популярни песни. Заедно със симфоничния оркестър, на сцената ще свирят и музиканти от Военния биг бенд на Стара Загора, като диригентите Виктор Крумов и капитан Цветомир Василев ще застават на диригентския пулт. Солистите Еделина Кънева и Орлин Горанов са подготвили нови изпълнения, чиято премиера ще бъде именно на сцената на Коледното матине. Зрителите ще чуят новата творба „Коледна звезда“ на композитора Славил Димитров. Още три песни на Феликс Бърнард, Ричард Роджърс и Мередит Уилсън са включени за първи път в матинето. На празничния 26 декември от 13:00 часа предлагаме на публиката на БНТ 1 вдъхновяваща музика, красиви балетни изпълнения и подобаващо настроение.

В студиото са Орлин Горанов и Еделина Кънева, за да разкажат повече за концерта, който зрителите на БНТ ще могат да гледат на 26 декември от 13:00 ч.

 

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад