Коментар на политолозите Теодора Йовчева, Атанас Радев и Мила Мошелова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на "Денят започва" гостуват младите политолози Теодора Йовчева, Атанас Радев и Мила Мошелова. С тях коментираме актуалните проблеми на държавата - близо ли са до съставяне на правителство Денков и Габриел, за принципите и компромисите в политиката и какво ще роди “целувката между Борисов и Петков”.

Смятам, че съвместното управление е не само спасителен пояс за политическите формации, то е спасителен пояс и за държавата. Ние сме заложник на необходимостта да се приеме бюджет, а и на проблема със съдебната реформа, който избухна в последните няколко седмици. Устойчивостта на такъв формат зависи от това дали ще успеят политическите партии да удържан на намерението си ротационния принцип да остане непокътнат в рамките на тези 9 месеца. Това заяви в студиото на "Денят започва" Мила Мошелова.

"За мен все пак е въпрос дали ще има едно пълно ротационно министър-председателство, защото има проблем с доверието между двете политически партии. О друга страна, самият факт, че се конституира такъв кабинет, с хоризонт по-малък от 4 години, говори за възможност на непоследователна политика на страната ни в следващите години", каза Теодора Йовчева.  

Като имаме предвид ситуацията в момента, имаме някакъв обрат в събитията. Ако доскоро мислехме как ще се случи преговорния процес между тези две политически партии, как те ще се договорят за правителство, сега проблемите, които стоят пред страната и проявите на държавния глава действат като "спойващ елемент" за формирането на тази коалиция. Това коментира Атанас Радев. 

Вижте целия разговор с тях във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад