Коментари след дебатите по вота на недоверие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Управляващите нямат никакъв интерес да нагнетяват напрежението, смята проф. Антоанета Христова. По нейно мнение корупцията е много сложна тема. Това е болест, от която е болен целият свят. Проф. Христова е на мнение, че БСП са показали много слаба енергия да подготви серизен дебат. Това, което сме видели в залата, не е било смислено и убедително.

"БСП изглежда като група, която иска да се закачи за една вълна, която се е надигнала в момента, но няма силата да лидира тази вълна", каза проф. Христова.

Според нея площадът е разнопосочен по отношение на своите искания. Има много разлики от 2013 година до сега, смята тя.

Проф. Христова е на мнение, че днес сме видели безсилието на опозицията. "Истината е, че стабилната демокрация изисква силни, големи политически партии, а в България в момента състоянието на БСП не е добро".

Слави Василев е на мнение, че политическият контескт в страната е такъв, че ГЕРБ са от едната страна, от другата е президентът Радев, а протестите показват, че този баланс между институцията е релевантен. Той смята, че управляващите се надяват енергията на протестите да се изхаби и те да си отидат във времето. Василев напомни и за трите подадени и оттеглени оставки през изминалата седмица.

"ДПС са част от статуквото", каза Василев. Тяхната роля по време на управлението на Борисов е очевидна, те са елемент на задкулисие, смята той.

Според него ние в момента чакаме Борисов да се прибере от Брюксел, за да разберем какво ще е съдбата на кабинета, а не чакаме утрешния вот на недоверие. "Призивите на много млади хора по площдите, които са "ремонт", "рестарт" на системата са именно този акцент, върху който политическият елит трябва да наблегне."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад