Конкурсът за избор на директор на болница "Шейново" - има ли нарушения в процедурата?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кой ще е новият директор на АГ болница "Шейново"? Скандал за избора на шеф на болничното заведение се вихри в момента.

Д-р Румен Велев е единственият кандидат и спечелил конкурса за директорското място, но не е избран. В пряко включване за "Денят започва" той попита защо, след като е единственият кандидат и е получил оценка, която му позволява да бъде класиран, не е избран за директор на "Шейново"? Д-р Велев заяви, че няма обяснение за произтеклите събития, допусна, че самата процедура е опорочена и погазена.

"Целият доклад, който беше внесен в Общинския съвет, на базата на който се взе решение за оценките и за другите конкурси, беше пълен с грешки. Аз обжалвах. Имаше 6 точки, по които областният управител посочи, че има грешки, които са допуснати в провеждането на този конкурс и това решение беше върнато като неправомерно. Софийски съд, в който също протестирах, спря вписването на д-р Андреева, така че нещата са изключително скандални в тази насока."

Председателят на Комисията по здравеопазване към СОС, ГЕРБ-СДС, д-р Антон Койчев беше гост в студиото на "Денят започва" и отказа да отговаря на въпросите на д-р Велев. Той беше категоричен, че конкурсът е проведен по Закона за публичните предприятия.

"Решението е гласувано на 27 юли с почти пълно единодушие, с един глас "въздържал се" от Общинския съвет. Докладът беше внесен и подписан от общински съветници от всички политически групи, така че аз не виждам нищо скандално. Законът за публични предприятия не задължава да бъде избран, особено в случая, когато има кандидат, ако принципалът има нещо друго предвид и други аргументи."

Д-р Койчев посъветва д-р Велев да не спекулира. Подчерта, че все още не се е произнесъл съдът. Вписването на д-р Андреева е спряно като временно изпълняващ длъжността именно затова.

Д-р Велев отбеляза още, че не разбира какво е това вкопчване във властта от страна на д-р Румен Велев. Припомни скандала с разменените бебета, като посочи, че за този скандал Общинският съвет научава от медиите, а не от ръководството на болницата. Допълни, че има още множество сигнали за нарушения в болницата.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад