Корнелия Нинова: Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа

Предаване: Панорама, 29.07.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа, бяхме диалогични, събрахме на една маса колегите, които не си говореха седмици наред, предложихме 79 закона на НС, подходихме разумно и мъдро. Това заяви в "Панорама" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ през последната 1 година БСП се е променила - от партия, с която никой не е искал да разговаря, са се превърнали в единствената партия, която може да говори с всички.

"И го направихме, водени от разбирането, че за България предстоят тежки месеци, за всяко семейство предстоят изпитания през зимата", каза Нинова.

Тя допълни, че се е създала изкуствена истерия да се върне веднага мандатът. Не са нарушили Конституцията и на милиметър. Миналата година са държали мандата 11 дни, с молби от всички страни да не се бърза с връщането. Сега е държан 10 дни.

Отчете, че комуникацията в коалицията не е била добра. Даде пример - научавали са от медиите за някои решения на "Продължаваме промяната", които не са били комуникирани с партньорите преди това.

Нинова каза още, че от левицата винаги са имали ясна позиция по водещи теми - Северна Македония, противопоставянето на гоненето на руските дипломати.

Стабилизирана е икономиката, в условия на криза, осигурени са пари за социална политика. 22 млрд. лева социален бюджет е добро постижение, каза Нинова.

Тя призова да се подновят разговорите с "Газпром" за възобновяване на газовите доставки, казвам го от името на българската индустрия, заяви Нинова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад