Корнелия Нинова: Парламентът се превърна в място за приемане на лобистки закони

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Парламентът се превърна в място за приемане на лобистки закони, на закони в ущърб на хората, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя даде за пример Кодекса на труда и увеличаването на извънредното работно време, което по думите й ощетява трудови права на работещи хора, правото "земеделски производители да дупчат земята и където намерят вода, да я ползват" вместо да се създаде модерна система за водоснабдяване или "закона, с който тихомълком се опитаха да разрешат отново строителството по Черноморието и да узаконят незаконните строежи на Алепу и други".

Няма как с нашите гласове тази политика да стане възможна и тези закони да минават. Това е нашият бойкот, посочи тя.

"Ние освен да не позволяваме да минават такива закони в ущърб на хората, имаме задача да предлагаме алтернатива с грижа за хората. Затова и предложихме алтернативен бюджет, почти по всяка тема имаме своите предложения. Почти нищо от това, което предлагаме, не се приема", каза още Нинова.

"Извънпарламентарна партия не прави 284 алтернативни предложения по бюджет на правителство. Да не говорим, че може би няма друга такава практика и друга партия, която да е предлагала алтернативен бюджет, ние го правим 4-та година. Извънпарламентарна партия не говори в продължение на 3 дни и денонощия почти по бюджета в защита на своите алтернативни предложения срещу 5 минути говорене от управляващите. По-скоро по бюджетната процедура те се държаха като извънпарламентарна партия. Едно-две изказвания по процедурни въпроси, не по политики", допълни тя.

По думите й БСП е единствената партия, която в момента слага на масата конкретни предложения за политики и реформи преди изборите.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад