Котка е домакин на звукозаписно студио във Варна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Освен Баба Марта, днес отбелязваме и Световния ден на котката. Мъркащите чаровници си остават едни от най-нежните и красиви животни, намерили своето трайно място в човешкото сърце. Едно от тези прекрасни създания е котаракът Блеки, който е и домакин на звукозаписно студио във Варна.

12-годишен достолепен котарак ни посреща на вратата на звукозаписното студио. От пръв поглед си личи, че си тежи на мястото със своите 10 кг. А цветът на козината му е в метъл стилистиката, характерна за това музикално студио.

"Стар рокаджия е определено!", казва Тодор Банков, собственик на звукозаписно студио.

Известно е, че котките са истинските господари на един дом, а техните стопани се съобразяват с капризите им. И Блеки не прави изключение. Той живее тук отдавна, много преди помещението да се превърне в звукозаписно студио. Предишната наемателка си тръгва без Блеки. Затова собствениците на сградата решили да го дадат за осиновяване, но на черния котарак не му било писано да напусне дома си.

"Аз просто им казах не го пипайте, той ми е късмет. И си остана тук и на практика той ми е хазяин.", казва Тодор Банков, собственик на звукозаписно студио.

Вече три години Блеки посреща музикантите в студиото и участва активно в записите на музикалните парчета.

"Барабаните са му ахилесовата пета определено. Просто много се плаши от тях, но китари и с други инструменти принципно няма проблем, дори ги харесва. Опитва се дори да комуникира с музикантите и с хората, които работят тук. Плашлив е понякога, но като на всяка котка
любопитството му надделява. Ходи, разглежда, интересни са му новите хора.", казва Тодор Банков, собственик на звукозаписно студио.


Екипът на БНТ също е щателно проучен, подушен и одобрен. Камерата и микрофонът обаче са нещо ново за Блеки и веднага си показа своенравния характер. Не беше лесен за снимане и не пропусна да ни се скара, че му нарушаваме спокойствието.

И колкото Блеки пази ревностно своята територия, толкова е и послушен.

"Най-интересното е, че има скъпа техника и аз много съм се притеснявал в тази посока, но никога нищо не е направил, а пък за други бели абсурд.", казва Тодор Банков, собственик на звукозаписно студио.

И е късметлия, защото си е извоювал място в сърцето на новия си наемател.

"Той някак си навън е абсолютно безпомощен. Излиза навън в коридора и започва да се търкаля в цимента. В момента, в който го пусна навън, на свобода, разбира се, това никога няма да се случи, той ще загине.", допълва Тодор Банков, собственик на звукозаписно студио.

Определено е интересно ежедневието на Блеки, за което мнозина могат да му завидят, защото е на топло, нахранен е, има интересни срещи с различни музиканти и винаги може да слуша най-новите метъл парчета.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад