Кр. Вигенин: Задачата ни като опозиция е да покажем, че в България има лидери и партии, които да поемат щафетата

Предаване: Панорама, 08.10.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Кристиан Вигенин от БСП определи резолюцията за България, гласувана в Европарламента, като знак, че Европа вече е насочила вниманието си към ситуацията в нашата страна.

"Най-после, благодарение на усилията на българските евродепутати ЕС, в случая Европейският парламент, насочи прожекторите към България и това, което видя, го виждаме днес в резолюцията, която беше приета."

Евродепутатите са показали солидарност с българските граждани, които се борят да свалят от власт "мафиотизираните" от управляващи, смята Вигенин.

Социалистът изрази разочарованието си за начина, по който политиците от ГЕРБ чете резолюцията. Отричането на фактите, според него, не им помага.

Вигенин е убеден, че с тази резолюция Европейският парламент е зачеркнал думата "европейско" от абревиатурата ГЕРБ и есно е показал, че в последните години вместо ценностно да се приближаваме към ЕС, ние сме се отдалечавали от него.

Ситуацията в своята партия Криситан Вигенин определи така: тежкият период в БСП отшумява, предстои работа по нови проекти.