Край на залаганията

Грешни залози затварят кръга, в който всеки използва друг, за да спечели нещо само за себе си....

Държава: Франция, Швейцария
Година: 1997
Времетраене: 115 минути
Край на залаганията
За продукцията

Криминална драма

Режисьор: Клод Шаброл

В ролите: Изабел Юпер, Мишел Серо, Франсоа Клюзе, Жан-Франсоа Балмер, Жан Бенгиги и др.

ФАБУЛА

Наричан "Френският Хичкок", режисьорът Клод Шаброл също снима бавни криминални загадки и е сценарист на много завоалирана игра в "Край на залаганията", където никой не е точно този, когото виждаме. Сюжетът се върти от изкусителни лъжи за пари, но сметките са грешни и изненадата е голяма за подценилите границите на предателството.

СЮЖЕТ

Виктор и Бети са двойка измамници с неясна връзка помежду си. Тя е около 40-годишна съблазнителка с пъргав ум и множество лица.

Той е около 70-годишен учтив господин с обноски и сметка в швейцарска банка, която трябва да е обща, какъвто е и "бизнесът" им - за ограбване на лековерни туристи и бизнесмени в скъпи курорти. Бети ги прелъстява, приспива, ограбва и изчезва, преди да са се осъзнали.

Взима толкова, колкото е добре, така че кражбата да не предизвика шум. После с Виктор делят "печалбата". Но не всичките им "удари" са така класически.

Очевидно Бети не е вечната половинка за Виктор, не само заради разликата във възрастта. Тя има по-големи идеи и преследва 5 милиона швейцарски франка на престъпна групировка по пътя им към Антилите.

До тях трябва да стигне чрез таен флирт със счетоводителя им Морис. През цялото време Виктор й се доверява и я... наблюдава, не само от ревност. Бети смята да го използва в свой план, но той не е вчерашен, а и групировката не работи с доверие.

Накрая всички се събират на едно място и не признават никакви връзки, играят само за себе си, както и да се преструват в комбинацията със "залози".

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад