Красимир Каракачанов: Мотивите за искания вот на недоверие имат основание, но са доста общи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП, ИТН и "Възраждане" внесоха вот на недоверие за отбрана и сигурност. Темата коментирахме с бившия военен министър и вицепремиер в кабинета "Борисов" Красимир Каракачанов.

Мотивите за искания вот на недоверие имат основание, макар че са доста общи. Не е редно армията да бъде вкарвана в политически дебат, смята Каракачанов.

"Но, ако погледнем същината на вота, проблемите пред сигурността на България са огромни. Виждаме разбитите ни служби за сигурност. Виждаме и пробитата българска граница. Истинският разговор е за армията и за сигурността, но такъв няма да бъде проведен и на този дебат", подчерта той.

По думите му договорът за бойните машини "Страйкър", който е за почти 3 млрд. Тези разходи са два пъти и половина повече, отколкото трябваше да бъдат направени според решението на парламента.

"И тук има основание за вот на недоверие. Не можеш да сключваш международен договор - договор между правителството на Република България и правителството на Съединените щати, без разрешение на парламента. А извън решението на парламента от юни 2018 г., когато е гласуван проектът за придобиване на нови бронирани машини за сухопътни войски, сумата по което е милиард и 220 млн., а не 2 млрд. 730 млн., друго такова няма. Сключва се договор без санкцията на парламента", категоричен е той.

Красимир Каракачанов коментира и случващото се в ДПС, като заяви, че там ги няма скандалите с взаимни оплювания, хокания през медиите, каквито има в другите български партии. Оставката на Карадайъ стана в едно мълчание, без някакви видими вътрешни скандали в партията.

"Явно Карадайъ някъде е сгафил и почетният председател го отстранява с подаване на оставка."

ДПС никога не са си изваждали ръцете от властта, но в това правителство на сглобката, водещата партия е ДПС.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад