Красимир Каракачанов: Трябва да вземем твърди мерки за охраната на границата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сега двама овчари убиха полицай, рейс с мигранти също уби двама полицаи. Ако искаме това да спре - трябва да вземем твърди мерки. Това заяви в студиото на "Говори сега" бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов

Границата трябва да се охранява с оръжие, каза Каракачанов и коментира, че решението не е нито да хвърляме вината върху полицаите, нито да се иска оставката на вътрешния министър.

"Грешката е в така наречения български политически елит, който не успя да намери кураж да формира държавна политика по темата мигранти. Българските политици не мога да вземат такова решение, защото ги е страх, че ще им скочат правозащитни организации, Брюксел и една камара посолства. България е длъжна да си защитава границата, ако иска това нашествие, което виждаме от години, да спре да продължава"

Определи като глупости твърденията, че оградата е причина за трагедията и заяви, че тя трябва да се поддържа, като подчерта, че батериите на термокамерите не са сменяни от година и половина.

"Заместник-шефът на полицейския синдикат - полицаите се изпращат там като нещо временно. Командировани са за седмица-две, месец, не са оборудвани пълноценно, не са въоръжени добре, не са облечени добре. Това не е временен проблем".

Посочи, че като министър е изпращал специалните части на границата, тъй като те са най-добре оборудвани и подготвени за този терен. На въпрос възможно ли е командирът да не ги допуска до границата, Каракачанов отговори:

"В армията има заповед, която се издава от министъра на отбраната и тя се изпълнява. Не може един командир, който и да е той, да не иска. Най-вероятно заповедта е не специалните сили, а другите формирования да изпълняват тези задължения".

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад