Кръстоносният поход

Докъде стига една детска иницатива за спасяване на планетата....

Държава: Франция
Година: 2021
Времетраене: 97 минути
Кръстоносният поход
За продукцията

Трагикомедия

Режисьор: Луи Гарел
В ролите: Летисия Каста, Жозеф Анжел, Луи Гарел, Илинка Лони и др.

ФАБУЛА


Семейство разкрива, че техният 13-годишен син продава семейни вещи, за да участва в екологичен проект, който ще спаси планетата.

ФИЛМЪТ


Оригиналната идея за филма "Кръстоносният поход" е на съсценариста Жан-Клод Кариер по книгата му "Залогът" от 1972. Темата на книгата е "околната среда" и посланието на автора е извън рамките на сюжета във филма.
Известният френски писател, сценарист и актьор Жан Клод-Кариер е познат от филмите "Призраците на Гоя", "Този неясен обект на желанието", "Дискретният чар на буржоазията", "Непосилната лекота на битието", "Кръгът на лъжците" и др. Починал е на 8 февруари 2021.

Филмът "Кръстоносният поход" има екологично послание в комична фикция. Продукцията е селектирана в тема "Кино за климата" на Фестивала в Кан през 2021.

СЮЖЕТ

Мариан и Абел са заможно френско семейство. Комфортният им живот е разстроен от разкритието, че техният 13-годишен син Жозеф разпродава тайно техни вещи – колекция от часовници на баща си, перлена огърлица, рокля на "Диор" и обувки на майка си, най-скъпите и отлежали вина и коняци от семейната изба. Тези вещи са били ненужни. Доказателство е, че липсата ми не е забелязана с месеци.

Поводът за акцията на малкия Жозеф е, че той е станал активист в световна организация на деца, обединени в спасяването на планетата. Всички те продават вещи на родителите си, за да събират пари за пътуване до Африка, където се предвижда осъществяването на грандиозен проект – изкуствено езеро в Сахара.


Родителите на Жозеф вече са посветени в идеята и майката Мариан я подкрепя. Децата получават официален документ от Външно министерство, но точно преди заминаването им френската държава се оттегля от инициативата. Детското пътешествие пропада, но майката на Жозеф заминава за Сахара...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад