Кристиан Вигенин: Предоставянето на военна помощ с характер на нападателни оръжия и боеприпаси е ангажиране на България в този конфликт

Предаване: Панорама, 08.04.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Считаме, че предоставянето на военна помощ с характер на нападателни оръжия и боеприпаси е ангажиране на България в този конфликт - нещо, което българските граждани не желаят в огромното си мнозинство, това заяви в "Панорама" зам.-председателят на НС и депутат от БСП за България Кристиан Вигенин.

БСП се опитва да поддържа разумна позиция както на нашата собствена - на партията, така и на правителството и на парламента, допълни той.

България изрази много ясна позиция по отношение на конфликта в Украйна, като подкрепи със значителна хуманитарна помощ нападнатата страна. "Правим всичко възможно по отношение на бежанците, които идват в България, които вече са над 70 000. 25 000 са само украинските деца у нас. Ние правим всичко възможно те да се чувстват удобно и уютно тук, ако войната продължи по-дълго и не могат да се завърнат по родните си места, коментира Вигенин.

Той подчерта, че от БСП категорично са подкрепили декларацията на Народното събрание извън частта за санкциите. БСП е наясно кой е агресорът. В интерес на истината обаче трябва да се отбележи изключително агресивната пропаганда и от страна на Русия, и от страна на Украйна.

Вигенин подчерта дебело, че България по никакъв начин не продава оръжия на Украйна, нито под някаква форма тайно или скрито се предоставят като помощ оръжия на Украйна. "Всичко, което се прави, е пред очите на българските граждани. Внушенията, които някои партии, включително и парламентарни правят, са за тяхна сметка", каза още той.

Кристиан Вигенин коментира и стабилността на коалицията, като заяви, че тази сложна на пръв поглед коалиция, която често изглежда и нестабилна, всъщност представлява различни сектори от българското общество. Това я прави доста по-силна.

Вигенин изтъкна, че за БСП наличието на две кандидатури за управител на БНБ не е добър вариант. На този етап те не са взели решение кого от кандидатите биха подкрепили, но изрази надежда кандидатурите да бъдат оттеглени и да бъде излъчен кандидат, който да бъде подкрепен от всички партии в коалицията.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад