Кристиан Вигенин: В следващия парламент няма да е възможно правителство без БСП

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

И двата избора са много важни - и този за президент, и този за парламент. Трябва да си свършим работата за парламентарните избори. Що се отнася до президентските - Румен Радев събира много широка подкрепа не само на БСП, така че се надявам с общи усилия на партии и на граждани да решим въпроса с избора за държавен глава още на първия тур, което би облекчило целия изборен процес, това заяви в "Още от деня" зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

Той подчерта, че БСП гледа много сериозно също и на парламентарните избори. "В следващите дни ще станат ясни водачите на нашите листи. Другата седмица предстои да решим и целия състав на листите. Започва активната ни работа по подготовката на кампанията в активната фаза и смятаме да се представим достатъчно убедително на тези избори, за да бъдем решаващ фактор в следващия парламент."

На въпрос защо, щом БСП подкрепя кандидатурата на Румен Радев, се е регистрирала и за президентските избори, Вигенин отговори: "ние винаги сме се регистрирали за президентските избори, ние сме партия, която участва в тези избори, независимо че подкрепяме официално Радев, който ще бъде издигнат от инициативен комитет, в който БСП участва".

Номинациите от структурите на БСП приключиха, в много голямо мнозинство подкрепата е за Радев и Йотова, така че не трябва да има никакво съмнение зад кого стои БСП, отбеляза Кристиан Вигенин.

Зам.-председателят на БСП посочи, че в предстоящите избори левицата ще се бори за всеки глас. Всяка партия, която участва в това състезание в някаква степен е опонент. "Макар да имаме много близки виждания по някои въпроси с партии като "Има такъв народ", от "Изправи се.БГ! Ние идваме", както стана ясно в преговорите и дебатите, които имахме в 46-то НС. Имаме и своите различия. Имаме и своята програма. Ще се опитаме да убедим колкото може повече хора да я подкрепят".

Когато станат ясни резултатите на 14 ноември вечерта, би могло да се коментират евентуални съвместни действия с партиите - привърженици на една дълбока промяна. Що се отнася до новия проект - "Продължаваме промяната", все още има много въпросителни около него, подчерта Вигенин и допълни, че според него това е по-скоро един бизнес проект. Трябва да мине време, за да се види какви са хората в тази формация, какви са идеите им и да покажат кои са и за какво се борят.

По думите му лидерите на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков и Асен Василев, използват участието си в служебния кабинет, за да трупат популярност и присъствие, като в момента капитализират участието си в служебния кабинет, за да реализират политическия си проект.

Кристиан Вигенин беше категоричен, че в следващия парламент не може да бъде съставен кабинет без участието на БСП. Той изрази убеденост, че партиите и лидерите трябва да проявят диалогичност, да се състави устойчиво правителство, което да стабилизира държавата.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад