Крум Зарков: БСП стои зад Румен Радев, както през целия му мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП стои зад Румен Радев, тя стоеше като партия през целия му мандат и в ключови моменти ние бяхме на място. Това заяви в "Говори сега" председателят на парламентарната група на" БСП за България" Крум Зарков.

По рано днес стана ясно, че трима представители на БСП влизат в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев - Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

С този ход БСП се надяват да сложат край на различните спекулации по отношение на подкрепата на БСП за президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

На въпрос защо той самият не е част от Инициативния комитет, Зарков отговори, че не е получил покана, но за него това не е проблем.

"Това, което искам и ще направя, е да помогна да Румен Радев да спечели втори мандат. Затова няма нужда да съм част от Инициативния комитет, мога да го направя и като гражданин, и като политик, и във всяко едно поприще", допълни той.

По думите му много пъти БСП е подчертавало, че редовият социалист, хората, от които зависи най-много, еднозначно подкрепят президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

На въпрос защо все пак продължават номинациите за други кандидати в структурите на партията в страната, той отговори, че има уставни и формални изисквания, и е нормално да се появят и други имена.

"Различните партийни организации ще засвидетелстват своите почит и уважение и към други, но навсякъде и масово Румен Радев е подкрепен", коментира Зарков.

Още от разговора вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад