Кубинецът

Среща с музика в съживено минало

Държава: Канада
Година: 2019
Времетраене: 108 минути
Кубинецът
За продукцията

Драма

Режисьор: Серхио Наварета
В ролите: Луис Госет Младши, Ана Голиа, Лорън Холи, Шива Негар, Джонатан Келц, Лейла Ализада, Табора Джонсън, Кейн Махон и др.

ФАБУЛА

На необичайно място се срещат двама почитатели на музиката и миналото - студентка мо медицина и джаз китарист от златни времена.

СЮЖЕТ

В Куба Мина следва медицина и временно помага в Дом за възрастни хора. Тя е мигрантка от Афганистан, както и леля й Бано, която е администратор в лечебното заведение. Мина е определена да обслужва Луис Гарсия - сега пациент, тежко болен от Алцхамейр, някога - превъзходен кубински китарист.

Връзката с музиката показва плакатът в стаята му, на който Мина разпознава Бени Море. Нейният баща е бил почитател на кубинския джаз, а самата тя обожава музиката и когато запява, паметта на Луис се пробужда.

Въпреки забележките на старшата сестра Мина се грижи специално за Луис - носи плочи, приготвя кубинска храна, двамата се сближават. Младата жена отключва спомените на стария китарист за музиката и за неговата голяма любов Елена, връщайки усещането му за живота, който е имал, както и за нейните моменти в родината й.

ФИЛМ

Филмът "Кубинецът" е представен като афганистано-кубинска носталгична драма със спомени за музика, храна, мода и преживявания.
Освен Луис Госет Младши и Ана Голиа, в третата главна роля е музиката на джаз композитора Хилари Дюран, която дава ритъма в сюжета, като добавя и живо изпълнение на "Гуантанамера" и други популярни шлагери.

Cuban movie

НАГРАДИ
Награда "Витрувий" от Филмов фестивал "Да Винчи" в Италия, Награди от Фестивали на панафриканското кино в Лос Анджелис и в Монреал, Награда от Музикалните консултанти (2020-21)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад